Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

SPO se čudi bivšoj gradonačelnici

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove, partije koja čini aktuelnu gradsku vladajuću koaliciju, začuđen je zbog najave predsednice Narodne partije Maje Gojković da priprema ulazak u novosadsku gradsku vlast, prvenstveno zbog kritika funkcionera njene partije, upućivanih vladajućoj koaliciji u protekle dve godine.

Festival sporta na Sajmu

Na Novosadskom sajmu juče su počele priredbe lova, ribolova i sporta, objedinjene pod nazivom Lorist, a u Poslovnom centru naše najstarije sajamske kuće otvoren je i Festival sporta ''Gym fest''.

Upis 15.000-tog deteta

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić upisaće danas petnaesthiljadito dete u registar Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo''.

Nagrada za novosadske studente

Na velikom međunarodnom studentskom kongresu ''Thinking Pot'', održanom u Torinu ovog meseca, studenti Industrijskog inženjerstva i menadžmenta iz Novog Sada osvojili su prvo mesto u takmičenju projekata.

Akreditovane studije FAM-a

Odlukom Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Fakultet za menadžment dobio je akreditaciju za studijske programe osnovnih akademskih studija operativni menadžent i menadžment u informatici, a uskoro očekuju i akreditaciju studijskog programa menadžent u medijima.

Zatvor u Novom Sadu pretrpan

Stanje u pritvorskoj jedinici novosadskog Okružnog zatvora konstantno je loše kada je reč o broju pritvorenih u odnosu na smeštajne kapacitete.

Izmena saobraćajnog režima na autoputu E-70

Zbog sanacije nadvožnjaka, na autoputu E-70, petlja Sremska Mitrovica, od 29. septembra  saobraćaj preko nadvožnjaka odvijaće se naizmenično propuštanjem, uz pomoć semafora i biće postavljena saobraćajna signalizacija.

Parking kod Sajma

Po rešenju Uprave za saobraćaj i puteve grada Novog Sada, Parking servis će od danas, do 3. oktobra, u vreme održavanja 43. međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta parking naplaćivati na sledećim lokacijama: Mičurinova ulica, plato ispred Master centra, Ulica braće Popović, Hajduk Veljkova, Novosadskog sajma (od Hajduk Veljkove do restorana ''Zlatna medalja''). U vreme ove sajamske manifestacije na navedenim parkiralištima naplaćivaće se dnevna karta od 250 dinara. Stanarima iz Mičurinove ulice u vreme Lorista važe stanarske godišnje karte u Mičurinovoj ulici i na platou ispred Master centra.